Uczennice w przebraniach

10 listopada br. w naszej szkole obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Postaci z Bajek. W tym dniu przypominaliśmy bajki, które są nieodzownym elementem każdego dzieciństwa. Uczniowie klas 1-3 przebrali się za dowolną postać z wybranej przez siebie bajki. Bohaterowie różnych bajek pojawili się już od samego rana na szkolnych korytarzach.

Pani dyrektor wręcza upominki pierwszoklasistom

9 listopada 2023 r. uczniowie klas pierwszych doczekali się długo wyczekiwanej chwili – pasowania na ucznia naszej szkoły. Jest to szczególny dzień, który na długo pozostanie w pamięci każdego ucznia klasy pierwszej. Uroczystość uświetnili swoją obecnością przejęci i szczęśliwi rodzice oraz uczniowie i nauczyciele edukacji wczesnoszkolnej.

Uczniowie nauczyciele oraz pracownicy administracji na boisku szkolnym.

W trosce o bezpieczeństwo 30 października przeprowadzony został próbny alarm przeciwpożarowy połączony z ewakuacją uczniów, nauczycieli oraz pracowników administracji i obsługi z budynku szkoły. Akcja przebiegła zgodnie z obowiązującymi zasadami postępowania w sytuacji zagrożenia.
Głównym celem alarmu było uświadomienie wszystkim, jak należy zachować się w czasie pożaru.

Wystawa prac na korytarzu szkolnym

Za nami Dzień Dyni w klasach edukacji wczesnoszkolnej. Był to doskonały moment, aby pokazać uczniom, jak ciekawym warzywem jest dynia i jak wiele jest możliwości jej zastosowania. Dynia jest niezwykle wdzięczna i łatwa w uprawie, nawet w przydomowym ogródku warzywnym. W kuchni doskonale sprawdza się zarówno w postaci wytrawnej, jak i deserowej. Możliwości dyni są bardzo szerokie.

Plakat promujący Tydzień Zdrowego Odżywiania

W dniach od 23 do 27 października w naszej szkole miał miejsce Tydzień Zdrowego Żywienia. Z tej okazji uczniowie klas I-III obejrzeli filmik pt. „Talerz zdrowia” nawiązujący do zasad zdrowego odżywiania się. Spotkali się z pielęgniarką, a następnie rozmawiali z nią o mocnych kościach. Wspólnie z panią psycholog ustalali, które produkty spożywcze są zdrowe i warte zakupu. Przygotowywali „śniadanie na medal” oraz różnokolorowe, owocowe desery.